Ziua Mondială a Auzului 2023- „Îngrijirea urechilor și a auzului pentru toți! Să facem din asta realitate”

Ziua Mondială a Auzului 2023-Îngrijirea urechilor și a auzului pentru toți! Să facem din asta realitate”

Serviciul asistență psihopedagogică, mun. Bălți apreciază parteneriatele, care sunt bazate pe încredere, suport reciproc și soluții constructive în situații de criză!

În acest context, a fost organizată și desfășurată activitatea de formare a cadrelor didactice, care predau în clasele, unde sunt incluși copii cu dizabilități de auz și a specialiștilor ce acordă servicii copiilor cu dizabilități de auz – activitate, care nu ar fi putut avea loc fără suportul financiar al Organizației CCF-Moldova, în calitate de formator, fiind doamna Brașoveanu Eudochia, psihopedagog special și logoped.

Ținem să apreciem implicarea și ghidarea Organizației CCF-Moldova, prin acțiuni concrete și răspunsuri profesioniste la necesitățile sesizate!

Astfel, în data de 02.03.2023, în contextul Zilei Mondiale a Auzului a fost organizată și desfășurată activitatea de formare de tip mixt (crizele creează oportunități!) „Cunoașterea particularităților de dezvoltare a elevilor deficienți de auz în scopul elaborării corecte a sarcinilor de învățare la disciplinile de studiu”, formator doamna Eudochia Brașoveanu, psihopedagog special, logoped.

Doamna Brașoveanu a ghidat cadrele didactice în activitatea de acordare a suportulul educațional individualizat copiilor cu dizabilități de auz, bazându-se pe material concret și accesibil oricărui specialist.

Oportun a fost faptul că, doamna Brașoveanu a propus cadrelor didactice modalități de individualizare a sarcinilor la cerințele copiilor cu deficiențe de auz, în așa mod încât modificarea sarcinilor pentru absolvenții claselor a IX-a să fie cât mai concretă și accesibilă.

Trasând firul logic prin proceduri specifice prin care trece un copil cu deficiențe de auz, asistența medicală primară, particularitățile psihofiziologice, comunicare, adaptări specifice eficiente, factori ce influențează formarea comunicării verbale la elevii cu deficiență de auz, s-a ajuns și la exemple de sarcini adaptate pentru elevii cu deficiențe asociate – o cerință strigentă a cadrelor didactice!

Comunitatea educațională a fost receptivă la necesitatea participării active în cadrul acestei formări, ceea ce motivează specialiștii Serviciului asistență psihopedagogică să valorifice parteneriatele și să activizeze resursele în asigurarea educației de calitate pentru TOȚI COPIII!

Prin citarea de către doamna Brașoveanu E., a avocatei pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, Hellen Keller – „Lipsa văzului separă oamenii de obiecte, lipsa auzului separă oameni de oameni” – putem menționa că subiectul rămâne a fi unul sensibil, care implică EFORT și poate produce EFICIENȚĂ doar prin SINERGIE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top