„Ziua Faptelor Bune” marcată de tinerii Centrului de Resurse pentru Adolescenți și Tineret #CRAT #Bălți 2018

30 tineri membri ai Centrului de Resurse pentru Adolescenți și Tineret  CRAT din cadrul DÎTS mun. Bălți s-au alăturat Campaniei mondiale „Ziua Faptelor Bune” din 29 aprilie 2018, ca parteneri organizatorilor naționali RVC.

În 2018, marea familie a CRAT a decis să se alăture campaniei respective, a doilea an consecutiv printr-o serie de activități unice în municipiul Bălți, susține Directorul interimar al Centrului, Mihalcean Nonna. Tinerii activi au decis să dezvolte trei acțiuni de binefacere, promovare eco, renovare și salubrizare în curtea Centrului CRAT și organizarea unei ore educativ distractive tinerilor de la Centrul de plasament ,,Drumul spre casă,,.

Coordonatorul general al activităților realizate de Centrul CRAT_ Cristina Jitaru_specialist și coordonator departament Creație din cadrul CRAT, spune că a fost o experiență frumoasă, dar și foarte responsabilă și complicată. Anul acesta am implicat un număr de 30 de tineri, în 3 actiuni, diferite, pentru a da posibilitatea acestora să se implice în ceea ce le este mai aproape de inimă. Suntem mîndri să colaborăm cu RVC al doilea an consecutiv, și ne bucurăm că tinerii se implică așteptînd activități noi.

În cadrul evenimentului a avut loc salubrizarea sectorului adiacent al Centrului și curățirea de arbuști, renovarea pragului Centrului, și vopsirea scării în covor viu, acomodarea spațiului de odihnă din fața instituției, prin amplasarea decorurilor, scaunelor și a unei mese_ ce constituie mobilă de curte realizată handmade de către voluntari anterior. Implicînd tinerii în acțiuni similare îi învățăm să participe la viața comunitară și să dezvolte atitudini față de ceea ce ne înconjoară, menționează coordonatorii activităților realizate, specialiștii CRAT_Chilat Gabriel și Inga Pascal.

O altă activitate importanta a fost organizarea unei ore educativ distractive pentru tinerii din plasament de la ,,Drumul spre Casă,, Bălți. Voluntarii Centrului împreună cu coordonatorul departamentului ,,Dezvoltare personală,, au desfășurat o programă de jocuri interactive și dezvoltative pentru beneficiarii respectivi. Spunem multumesc administrației Centrului de plasament pentru oportunitatea de a organiza astfel de activități, menționează coordonatorul activității și specialistul CRAT-Aliona-Irina Ceban.

Inițiativele tinerilor bălțeni au fost susținute și încurajate prin suportul promoțional ( maiouri, certificate, genti)  al sponsorilor acestui eveniment și Centrului Republican al Voluntarilor (Volunteer Center RVC) din Chișinău, organizatori și coordonatori naționali ai campaniei în a treia ediție în RM.

Urmăriți evenimentele pe https://www.facebook.com/groups/centretineretbalti/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top