# SNT 2017#CRAT partener în organizare

La data de 13 noiembrie 2017, în incinta Casei de Cultură Răut, Primăria municipiului Bălți, Direcția Învățămînt Tineret și Sport, Secția Tineret în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din cadrul DÎTS municipiul Bălți au dat start Săptămîinii Naționale a Tineretului, marcînd prima zi printr-o activitate de amploare _ Tîrgul serviciilor de tineret_ cu implicarea a zeci de parteneri, actori sociali ce prestează servicii de tineret, instituții de învățămînt și tineri dornici de a lua tot cei mai bun pentru dezvoltarea personală.

Activitatea a durat mai bine de două ore, cu implicarea a zeci de tineri entuziaști în peste 6 zone de interes prezentate de organizatorii evenimentului. Am ținut să invităm vizitatorii evenimentului în  zona de relaxare în care s-au manifestat tineri reprezentanți din  Autoguvernarea Universității de Stat A.Russo, și în special în zona jocurilor de societate și anume (DIXIT/TWISTER/UNO) în care au evoluat reprezentanții Centrului CRAT/spațiul Anticafenelei și AO Onlife. Astfel promovăm activități de socializare și interelaționare, evadare din spațiul virtual în cel real, metode utile de formare și dezvoltare personală, comunicarea în grupe mixte a tinerilor, a menționat Directorul interimar CRAT Mihalcean Nonna.

În zonele de expoziție am avut prezenți instituțiile de învățămînt CESPA, Colegiul de Industrie Ușoară, Școala Profesională Nr. 1 mun. Bălți, Centrul Militar, Casa de Creație, Centrele municipale de minori și tineret și CRAT, iar în zonele de master class au prezentat măiestria de lucru Centrul de creație pentru copii  ,,Miron Blanc”, CMMT Făclia, CMMT Contemporanul împreună cu CRAT. Prin varietatea de activități expuse vizitatorilor evenimentului, ne-am dorit să prezentăm eforturile depuse în timpul anului a instituțiilor de tineret ce prestează servicii utile și interesante pentru aceștea, a menționat specialistul de tineret Secția Tineret, Carabulea Svetlana.

 În cadrul Tîrgului, au fost organizate zonele pentru caritate, în care organizațiile au oferit publicului posibilitatea de a dărui un zîmbet unui copil în schimb la un bănuț pentru o lucrare handmade realizată prealabil de reprezentanții acestor instituții. Astfel, am accentuat oportunitatea de a veni cu mic ajutor pentru apropiații noștri prin metoda dată de colectare de fonduri, a menționat coordonatorul departamentului Voluntariat din cadrul CRAT, Inga Pascal.

Important pentru noi a fost să accentuăm actorii implicați în eveniment, deaceea am propus elaborarea ramelor individuale pentru poze create de instituțiile participante, astfel au fost în jur de 10 opere de artă, a menționat coordonatorul departamentului Creație din cadrul CRAT, Cristina Jitaru.

Urmăriți agenda activităţilor pe https://www.facebook.com/anticafeneabalti/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top