Seminarul metodico-practic pentru psihologii școlari cu genericul „Rolul psihologului școlar în consilierea metodologică a profesorilor-diriginți pentru desfășurarea disciplinei „Dezvoltare personală”.

În data de 16 mai 2019, Serviciul de Asistență Psihopedagogică în parteneriat cu Liceul Teoretic Republican  „Ion Creangă”, mun. Bălți au organizat și desfășurat seminarul metodico-practic pentru psihologii școlari cu genericul „Rolul psihologului școlar în consilierea metodologică a profesorilor-diriginți pentru desfășurarea disciplinei „Dezvoltare personală”.

Seminarul metodico-practic a fost structurat în:

  1. Expoziție tematică: „Asistența psihologică a procesului educațional la disciplina „Dezvoltare personală” ;
  2. Atelier: Direcții de colaborare psiholog școlar –diriginte în realizarea demersului educațional la disciplina „Dezvoltare personală”;
  3. Ora de Dezvoltare personală: În căutarea unui loc de muncă,;
  4. Training cu profesorii–diriginți: Pași în autocunoaștere;

Seminarul metodico-practic și-a dat startul printr-o expoziție tematică, realizată în parteneriat cu BS USARB, prezentată de bibliotecarul dna Vacarciuc Valentina, fapt ce a impulsionat specialiștii noștri în a lua notițe despre referințele bibliografice prezentate.

În cadrul atelierului, psihologii școlari au fost familiarizați cu conceptul disciplinei Dezvoltare personală, au identificat direcțiile de colaborare dintre psiholog și profesorul-diriginte în care au pus accente cu privire la rolurile lor profesionale dar și tangențele de lucru comune în  realizarea disciplinei de Dezvoltare personală.

Activități  și experiențe de lucru  în procesul de autocunoaștere, relaționare corectă cu colegii, comunicare eficientă, aspirații și vise discutate, toate au fost observate în cadrul orei asistate de Dezvoltare personală.

Trainingul realizat cu profesorii diriginți a evidențiat aportul principal al profesorului diriginte în promovarea acestei ore în urma căreia psihologii școlari s-au ales cu un șir de exerciții, tehnici de autocunoaștere numai bune de aplicat în practică.

Pe parcursul seminarului, psihologii școlari au avut oportunitatea să-și îmbogățească domeniul de lucru preluând tehnici, metode, exerciții de lucru atât cu profesorii-diriginți cât și cu elevii.

Apreciem enorm munca pe care o depune-ți și experiența de lucru împărtășită cu specialiștii noștri!

Seminarul metodico-practic pentru psihologii școlari cu genericul „Rolul psihologului școlar în consilierea metodologică a profesorilor-diriginți pentru desfășurarea disciplinei „Dezvoltare personală”.Seminarul metodico-practic pentru psihologii școlari cu genericul „Rolul psihologului școlar în consilierea metodologică a profesorilor-diriginți pentru desfășurarea disciplinei „Dezvoltare personală”.Seminarul metodico-practic pentru psihologii școlari cu genericul „Rolul psihologului școlar în consilierea metodologică a profesorilor-diriginți pentru desfășurarea disciplinei „Dezvoltare personală”.Seminarul metodico-practic pentru psihologii școlari cu genericul „Rolul psihologului școlar în consilierea metodologică a profesorilor-diriginți pentru desfășurarea disciplinei „Dezvoltare personală”.Seminarul metodico-practic pentru psihologii școlari cu genericul „Rolul psihologului școlar în consilierea metodologică a profesorilor-diriginți pentru desfășurarea disciplinei „Dezvoltare personală”.Seminarul metodico-practic pentru psihologii școlari cu genericul „Rolul psihologului școlar în consilierea metodologică a profesorilor-diriginți pentru desfășurarea disciplinei „Dezvoltare personală”.Seminarul metodico-practic pentru psihologii școlari cu genericul „Rolul psihologului școlar în consilierea metodologică a profesorilor-diriginți pentru desfășurarea disciplinei „Dezvoltare personală”.Seminarul metodico-practic pentru psihologii școlari cu genericul „Rolul psihologului școlar în consilierea metodologică a profesorilor-diriginți pentru desfășurarea disciplinei „Dezvoltare personală”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top