Seminar municipal metodico-practic al profesorilor de Educație pentru societate/Educație civică

Conform planului de activitate a DÎTS din mun. Bălți pe data de 27.11.2018, în IP LT ”M. Eminescu”, s-a desfășurat seminarul metodico-practic pentru profesorii de Educație pentru societate/Educație civică cu genericul: ”Valorificarea activităților de învățare bazate pe proiect în procesul de formare a competențelor pentru o cultură democratică”, ce a implicat atât profesorii, cât și elevii de la diferite trepte de școlaritate în multiplile activități.

Urmând Agenda de lucru, seminarul a demarat cu atelierul metodico-practic moderat de Diana Galanton, profesor de Educație pentru societate, grad didactic I.

În cadrul seminarului cadrele didactice au asistat la o oră publică în clasa a V-a, cu subiectul ”Bullyng în bază de gen”.

Ziua a fost întregită cu două activități extracurs.

  • Simularea unui proces de judecată, de către elevii claselor a X-a, a XII-a, în parteneriat cu Curtea de Apel Bălți, în cadrul căruia elevii au avut posibilitatea să vadă cum derulează un proces de judecată, care sunt părțile implicate într-un proces, care sunt drepturile și obligațiile părților, modalitatea de soluționare a unui litigiu dintre două părți.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top