#Quiz online la CRAT cu tema ”Egalitate de gen: trecut și prezent”

În perioada lunilor februarie – martie 2021 au fost desfășurate 5 sesiuni de Quiz online cu tema ”Egalitate de gen: trecut și prezent!”.  Inițiativa a fost implementată de Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din cadrul DÎTS municipiul Bălți în parteneriat cu CIDP Anima, inițiativă susținută financiar în cadrul programului de mini granturi de sprijinirea și consolidarea competențelor de leadership ale femeilor tinere care promovează drepturile femeilor, implementat în cadrul proiectului “Moldova împotriva discriminării” realizat de Platforma pentru Egalitate de Gen, prin Gender-Centru în parteneriat cu ERIM și GENDERDOC-M, cu suportul financiar al Uniunii Europei.

Sesiunile de Quiz au adunat pe platforma zoom 50 de tinere din 5 instituții de învățământ din municipiul Bălți. Astfel s-au implicat tinerele din Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor, Colegiul Pedagogic „Ion Creangă ”, Școala Profesională Nr.5, voluntarii Centrului de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT Bălți.

Inițiativa aparține coordonatoarei departmentului ”Voluntariat” CRAT și membrei CIDP ANIMA Inga Pascal, absolventa Academiei de Liderism 2020. Evenimentul a avut loc pe platforma zoom, prin aplicația Quizizz.com cu coordonarea expertei  Irina-Aliona Ceban. Exercițiul a propus 30 de întrebări participantelor, printre care întrebări cu variante de răspuns, întrebări de logică și la cunoștințe. La prima sesiune au fost invitate 10 eleve a Centrului de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din municipiul Bălți. Participantele au învățat interactiv despre egalitatea de gen și cum acesta influențează dezvoltarea personală și socială a femeilor, istoricul abilitării femeilor și drepturile acestora.

Pentru implicare și activism, participantele vor fi premiate din partea proiectului cu premii frumoase și utile. Astfel primele 3 locuri vor ridica următoarele premii: umbrele și cupe pentru primul loc, și respectiv locul doi și trei genți eco și vază pentru zahăr. Toate participantele vor fi certificate și vor primi carnete în semn de recunoaștere a implicării.

În noile condiții create la nivel național și internațional, considerăm oportun să dezvoltăm o serie de activități alternative desfășurate de CRAT în parteneriat cu alte organizații. Astfel vom atinge indicatorii trasați pentru instituție, prin atragerea surselor necesare în vederea desfășurării activităților online atractive și interesante, cu premii și certificate pentru cei mai activi. Planificăm să venim cu inițiative deosebite pentru lunile aprilie și mai al anului curent, de aceea vă propun să ne urmăriți și să vă implicați pentru dezvoltarea personală și comunitară, a menționat directorul interimar CRAT_Mihalcean Nonna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top