#Ore de prevenire a situațiilor de conflict  livrate de specialiștii CRAT

 

Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din cadrul DÎTS municipiul Bălți, vine în 2021 cu activități mixte livrate atât în spațiul Anticafenelei cât și în instituțiile de învățământ din municipiu.

La data de 9 februarie specialiștii CRAT Irina-Aliona Ceban și Ana-Maria Celan  au realizat a doua sesiune cu tema ”Conflictul. Tehnici de mediere folosite în conflict”. Activitatea a avut loc în  Liceul Teoretic Republican ”Ion Creangă”. Participanți direcți la atelier au fost elevii clasei  a X-a. Tinerii au învățat tipurile de conflict și modalități de intervenție personală pentru fiecare. La fel, specialiștii CRAT au desfășurat în timpul activității non formale cu elevii exerciții practice prin care aceștea au resimțit pe propria piele emoțiile unui agresor și al victimei conflictului. La fel s-a menționat că în conflict nu există părți câștigătoare.

Activitatea a avut loc în cadrul programului de Dezvoltare personală din planul anual de activitate al Centrului de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT Bălți, a menționat directorul interimar CRAT_Mihalcean Nonna.

Este o bună experiență de a veni cu activități nonformale pentru tinerii dornici de nou și de schimbare, au menționat reprezentantele CRAT Ana-Maria Celan și Irina Aliona Ceban.

Urmăriți agenda activităţilor pe https://www.facebook.com/anticafeneabalti/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top