O nouă inițiativă a Anticafenelei din Bălți ,, _Ore de dezvoltare personală în spațiul Anticafenelei_,,

Un nou an școlar a început cu provocări frumoase. Echipa Centrului CRAT din cadrul DÎTS mun Bălți, și-a propus să organizeze în colaborare cu instituțiile de învățământ din oraș, ore de dezvoltare personală, pentru tinerii dornici de a descoperi propria personalitate. Astfel, cu coordonarea managerilor instituțiilor și a diriginților au fost desfășurate de către reprezentanții centrului două ore cu tematica ”Emoții. Comportamentul și Consecințe.!”, pentru clasele a VI-a din Gimnaziul nr 14 și L.T. V.Alecsandrii.

Uimitor pentru noi a fost descoperirea spațiului _Anticafenelei, stilul liber de desfășurare a orelor și modalitatea de a ne face familiari cu lista mare a emoțiilor noastre. Am dori să petrecem mai multe ore în spațiul dat, la diferite teme, a menționat eleva clasei a VI-a, participantă la activitate.

Educația nonformală și spațiul prietenos al Centrului, predispune tinerii să descopere temele mai ușor și să fie activi, curioși în cadrul procesului educațional. Personal, am văzut copiii și ideile lor absolut din alt unghi de vedere. Este încurajabil activitățile date în cadrul spațiilor care răspund la necesitățile tinerilor și sunt diferite de spațiul educațional formal, astfel ei au posibilitatea să învețe și interacționeze cu specialiști în domeniu și să cunoască centre care oferă servicii necesare lor, a menționat Directorul Adjunct Activitate Educativă L.T. V.Alecsandrii _Galina Blîndu.

În premieră pentru noi, am deschis ușile Anticafenelei pentru  clasе de copii, și am prezentat serviciile oferite de centru, dar și o temă importantă pentru dezvoltarea lor personală armoniasă. Specialiștii centrului, fiind licențiați în Științe Sociale, au pregătit și pregătesc în continuarie tehnici interesante de transmitere și prezentare a temelor curriculare din cadrul orelor Dezvoltare personală. Ținem să menționăm interesul și plăcerea de a colabora cu toate instituțiile din municipiu, în vederea desfășurării cel puțin o oră pentru o clasă în cadrul spațiului Anticafenelei, a declarat directorul interimar Mihalcean Nonna.

Pentru mai multe detalii accesați:

https://www.facebook.com/anticafeneabalti/notifications/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top