Notă informativă cu referire la activitățile desfășurate în perioada 18.01-18.02.2018, în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, mun. Bălți

Perioada  18.01-18.02.2018 a fost marcată de multiple evenimente orientate spre creşterea calităţii demersului educaţional.

În perioada 23-30 ianuarie a fost desfăşurată campania Suntem pentru o viaţă frumoasă, ce a avut drept finalitate dezvoltarea atitudinii prosociale şi nonviolente. În acest scop, au fost organizate discuţii de sensibilizare a elevilor, ore tematice de dirigenţie, activităţi de cercetare.

La 29 şi 30 ianuarie, a avut loc Festivalul–concurs al tinerelor talente Steaua sus răsare, secţiunea Dans. Aflat deja la V-a ediţie, evenimentul a oferit spaţiu de manifestare turor elevilor pasionaţi de dans, anunţând 2 categorii (profesionişti şi amatori) la care au participat peste 35 de echipe. Cele două zile de concurs s-au subordonat motoului Mişcarea înseamnă viaţă şi au promovat valori general-umane, printre care Frumosul, Esteticul, Patriotismul, Toleranţa, etc.

În conformitate cu Planul Unic Managerial al instituţiei pentru anul de studii 2017-2018, în perioada 05-16 februarie, s-a desfăşurat şi DECADA DIRIGINŢILOR, care a întrunit 7 ore demonstrative la dirigenţie, un atelier metodico-practic pentru diriginţi, o masă rotundă pentru părinţi şi copii,  6 activităţi extracurriculare (care au avut drept finalitate tematică elogierea marelui poet Grigore Vieru), expoziţii de desen. Varietatea activităţilor preconizate a permis, prin valorificarea bunelor practici şi a experienţelor inedite, atât creşterea calităţii pregătirii metodice şi profesionale a profesorilor diriginţi, cât şi fortificarea parteneriatului şcoală-familie.

La 15 februarie, în incinta liceului a fost organizat atelierul didactico-practic pentru profesorii Școlilor de Muzică, Arte şi Arte plastice din zona de nord a RM, cu genericul Dezvoltarea şi menţinerea  creativității  și a motivaţiei la ore – condiţie necesară procesului educaţional de calitate. La atelier au participat 45 de profesori din Şcolile de Muzică,  Arte şi Arte Plastice din Bălți, Edineț, Sângerei, Glodeni, Biruința şi de la  Colegiul Muzical Pedagogic din Bălţi. WORKSHOP-ul şi-a  propus să accentueze importanţa metodei acțiunii emoționale în dezvoltarea şi menţinerea creativității și a motivaţiei la profesori şi elevi.

Pe lângă activităţile elaborate de cadrele didactice din instituţie, în această perioadă au fost întreprinse demersuri în domeniul relaţiei cu comunitatea prin prezentare de carte Aventurile piţigoiului Zbanţ (invitat – scriitorul Ion Iachim), implicare în Programului Inovator  CodeLab-învață coding la bibliotecă (partener – BC,,I. Creangă”), găzduirea vizitelor înaltului consilier al UE dl. Daniel Funeriu şi a unei delegaţii a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, România.

La 16-17 februarie, două echipe din instituţie au participat la ediţia a VI-a a Concursului Național de Științe și Inginerie ,,Mold SEF”, organizat la Chişinău de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, în colaborare cu Compania Intel și Asociația Companiilor Private în domeniul IT din Republica Moldova. În rezultat, au obţinut locul III (Onei Olga, cl. a XI-a “B”, şi Bujor Loredana, cl. a XII-a “C”) şi menţiune (Băbălău Mădălina şi Grozavu Leonilla, cl. a XI-a “D”).

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top