#Lunarul_de_conștientizare_a_sindromului_down

De trei ani încoace, octombrie, tradițional a devenit o lună colorată la propriu în galben și albastru.💛💙
E o lună în care de la mic la mare cunoaște, se informează, se formează, conștientizează individualitatea, personalitatea și unicitatea ființei umane. 🍀
Probabil, mulți dintre dvs gândesc la ce bun? De ce? Care e sensul la toate astea?
Vă zicem noi. (smiley)
În primul rând ne informăm corect… Cunoaștem corect… ca de exemplu, în prim plan că „Sindromul Down NU e o BOALĂ”, așa cum mulți obișnuiau să zică și continuă să o facă…din neștiință.
În al doilea rând, vorbim despre diversitate, nevoi, acceptare…Cultivăm și dezvoltăm valori frumoase, ca toleranța, bunătatea, omenia, sinceritatea, empatia, ș.a.
Și în al treilea rând… (smiley) E așa de frumos că în trei ani am reușit să ne molipsim unii de la alții de deschiderea de a schimba lucrurile în mai bine, or, atitudinea noastră e cea care face deosebirea. Pic cu pic, mână de mână, schimbăm.💛

Iar daca ați ajuns până la finalul textului, te invităm, drag urmăritor al SAP Bălți, să te uiți la fețele acestor copilași din grupa mare „Romanița” din cadrul Instituției de Educație Timpurie nr.43, și să gândești că acești copii minunați deja sunt informați, și că azi, mâine îți pot da o lecție minunată și te pot învăța un lucru tare bun.

Mulțumim copii frumoși! Mulțumim colegi!

#Lunarul_de_conștientizare_a_sindromului_down
#Ediția_a_III_a

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top