#La CRAT, Activitate Follow-ap ,,Descriminare/Toleranță,,

Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din cadrul DÎTS municipiul Bălți, a găzduit în ziua de joi 21 iunie, tineri dornici să participe la o activitate deschisă de follow-ap cu tematica ,,Descriminare/Toleranță,, organizată de Bogaciuc Ana-Maria și Dragan Adam, participanți activi la schimbul intercultural în Elveția în perioada 20 aprilie-10 mai 2018.

Spațiul Anticafenelei din Bălți, a fost gîndit și lansat pentru astfel de inițiative frumoase și creative din partea tinerilor. Este unicul loc, unde activiștii pot să se promoveze, pot să crească personal și să organizeze schimburi de experiență pentru semenii săi în temele actuale lor. Suntem mîndri să fim instituția gazdă a voluntarilor activi și implicați comunitar, care arată rezultate. Ana-Maria, este parte a echipei de voluntari CRAT, de mai bine de jumătate de an, dar a demontrat implicare și inițiativă, prin care a crescut și s-a afirmat personal la nivel național și internațional. Susținem astfel de inițiative, și suntem mereu deschiși pentru ideile ingenioase a tinerilor noștri, a menționat Directorul interimar CRAT_Mihalcean Nonna.

Am implicat cca 15 tineri, în activitatea pe care am coordonat-o cu colegul meu. Aici, în spațiul Anticafenelei din Bălți, am reușit să stranspunem cunoștințele noastre acumulate în schimbul de experiență din Elveția 2018. Acolo am învățat lucruri interesante și utile, pe care le-am replicat semenilor într-un format de la egal la egal în domeniul toleranței versus discriminare, diferența dintre conceptele de minoritate și majoritate și felul nostru de a percepe lumea prin prisma stereotipurilor și prejudecăților, a menționat voluntara CRAT și participanta la schimbul intercultural din Elveția, organizatoarea follow-up-ului_Ana-Maria Bogaciuc.

Training-ul a avut drept scop dezvoltarea abilităților de comunicare, de acceptare a celor din jur, de replicare a cunoștințelor și dezvoltare personală, trezirea și dezvoltarea atitudinii de toleranță la tinerii prezenți la activitate. Din astfel de schimburi de experiență, tinerii mereu aduc ceva interesant, metode și tehnici, exerciții pe care le preluăm și noi pentru alte activități, astfel am învățat lucruri frumoase fiind alături de tinerii noștri ingenioși, a menționat coordonatorul departamentului ,,Creație,, CRAT_Cristina Jitaru.

Urmăriți agenda activităţilor pe https://www.facebook.com/anticafeneabalti/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top