Invitație la comunicare

Marți, 19 noiembrie 2019, a fost o zi cu dublă semnificație pentru IP LT „Mihai Eminescu”, dar și pentru întreaga comunitate pedagogică bălțeană.

În cadrul programelor de finanțare ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a avut loc deschiderea oficială a SĂLII CU LITERE „EU, TU… NOI!”. Festivitatea a fost deschisă de către directorul instituției, dna Nina Grapă. Coordonatorul de proiect, dna Liliana Cecan, a prezentat obiectivele și beneficiile implementării acestuia. În același context, a fost lansat concursul școlar de creație „Spre Eminescu…” (coordonatori: Ina Dumitraș și Aurelia Lîsîi).

Al doilea moment a fost activitatea atelierului metodico-practic al profesorilor de limba și literatura română din instituțiile de învățământ preuniversitar din municipiu, cu subiectul Valorificarea resurselor curriculare întru formarea și dezvoltarea CS2. Participarea la interacțiuni verbale în diverse situații de comunicare orală, dovedind coeziune și coerență discursivă. Atelierul, monitorizat de dna Tatiana Cociu, metodist DÎTS, a avut coordonatori profesorii Aurelia Lîsîi, Rodica Răileanu și Olga Chișlari. Activitatea a fost concepută și realizată din perspectivă praxiologică, concretizată în parcursuri didactice variate, iar această diversitate a fost determinată de noua abordare a conceptului de comunicare orală conform Curricula 2019.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top