În premieră la CRAT #VolunteerQuestAnti

Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din cadrul DÎTS, municipiul Bălți, lansează în perioda Sărbătorilor de Iarnă 2020 în premieră  #VolunteerQuestAnti.

Provocarea online are drept scop promovarea serviciilor de tineret din municipiu și informarea tinerilor despre oportunitățile deschise. Astfel, timp de 7 zile, cu start-ul din data de 25 decembrie 2020 vor fi plasate anunțuri cu instrucțiuni pentru participanți. Tinerii înscriși în cursă, și care vor reuși să treacă toți pașii din cadrul #VolunteerQuest-ului vor fi premiați din partea Anticafenelei cu premii unice promoționale și de valoare.

Toate sarcinile din cadrul provocării vor avea caracter online și vor implica tineri voluntarii CRAT și tineri care î-și doresc să devină parte a echipei de voluntari al Centrului de Tineret.

Quest-ul a luat start în data de 25 decembrie și va dura inclusiv până în data de 31 decembrie 2020. Din data de 28 decembrie, zilnic pe pagina Anticafenelei din Bălți vor fi plasate sarcinile cu pașii concreți care sunt propuși pentru participanții Quest-ului.

Doritorii de a se implica, pot să se alăture în provocare la orice etapă al Quest-ului, cu condiția că încep cu primul pas, și răspund la toate sarcinile anterioare.

”Diversificarea activităților de tineret este un obiectiv al CRAT, deaceea susținem implicarea echipei specialiștilor Centrului în programe de dezvoltare a serviciilor de tineret, creșterea nivelului de calitate a prestării serviciilor și mărirea numărului de beneficiari direcți. Această activitate este parte componentă din programul de abilitare a Centrelor de Tineret din țară, cu susținerea Unfpa, MECC și Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare”_ a menționat directorul interimar CRAT Mihalcean Nonna.

”Situația din țară în legătură cu COVID19, ne-a creat oportunitate de a identifica  forme alternative de prestare a serviciilor de tineret, prin diversificarea acestora, adaptarea la formatul de online. Implicarea tinerilor în activități interesante și utile rămâne a fi un obiectiv din strategia Centrului.” _ a menționat lucrătorul de tineret CRAT Ana Maria Celan.

Urmăriți agenda activităţilor pe https://www.facebook.com/anticafeneabalti/

________________

Programul de mentorat în voluntariat este realizat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă, în cadrul Fondului comun al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova.

#ADC #UNFPA #voluntariat #mentorat #centrudetineret #impreunasuntemMoldova #tineriiseimplica #comunitateasedezvolta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top