#I Atelier de lucru online din cadrul proiectului ”YouCreate” #Echipa CRAT în parteneriat cu L.T.V.Alecsandri

Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din cadrul DÎTS municipiul Bălți, este benefiaciarul direct al Programului de Dezvoltare a Centrelor 2017-2022. În anul 2020 programul oferă oportunitatea de a învăța o nouă metodă de lucru cu tinerii ”YouCreate”, prin implicarea acestora în soluționarea problemelor comunitare care îi vizează, stabilind parteneriate cu instituțiile de învățământ și profesorii de educație pentru societate.

În data de 13 mai 2020, echipa CRAT, voluntarii, profesorul de educație pentru societate  și elevii din L.T.V.Alecsandri coordonați de formatorii TdH au luat parte la primul atelier online de lucru, din cele 3 planificate din cadrul proiectului. Au participat 21 membri, pentru 3 ore de lucru pe platforma zoom. În prima ședință au fost discutate metode de lucru în ”YouCreate”, ce este ”Arta”, cum lucrăm în grup pe platformele online. La fel, tinerii au lucrat în grupuri mai mici, au discutat și au analizat diferite situații. Formatorii au prezentat diagrama socială, pilonii bunăstării, principiile cercetării privind acțiunile participative, și etapele inițiativelor de tineret.  Astfel, în prima ședința, s-a lucrat la analiza unei hărți comunitare, iar tema de acasă pentru grup este Diagrama socială cu exemple, pentru a identifica relații și oportunități de rezvoltare a problemelor comunitare, sau a răspunde la necesitățile tinerilor din comunitate.

A fost un atelier creativ și interactiv, în care tinerii s-au implicat activ. Colaborarea cu L.T.V. Alecsandri  este o tradiție, rezultatele căreia sunt deja palpabile, deaceea mereu suntem pentru dezvoltare și creștere, a menționat Directorul interimar CRAT_Mihalcean Nonna.

Coordonez acest grup, și acum suntem gata să mergem la etapa a doua. Varietatea grupului ne dă oportunități de dezvoltare a creativității și organizării unui proiect comunitar deosebit. Avem 2 săptămâni pentru a realiza tema pentru acasă, deaceea avem multă treabă, a menționat Chilat Gabriel_lucrător de tineret CRAT.

Pentru a asigura securitatea celor care au participat, acest punct fiind unul important din politica TdH,  am evitat să atașăm fotografii cu participanți la comunicat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top