#Forumul Municipal de Tineret 2021 ”Serviciile de tineret din perspectiva necesităților tinerilor” la CRAT

#Forumul Municipal de Tineret 2021

”Serviciile de tineret din perspectiva necesităților tinerilor” la CRAT

La 12 noiembrie 2021, a avut loc Forumul municipal de tineret 2021. Evenimentul s-a desfășurat tradițional în cadrul Săptămânii Naționale a Tinerilor. Forumul a fost organizat în format online, cu participarea tuturor doritorilor, tinerilor și lucrătorilor de tineret din municipiu. Tradițional, evenimentul a fost desfășurat ca urmare a parteneriatului dintre Secția Tineret, Sport și Relații cu Publicul din cadrul Direcției Învățământ, Tineret și Sport mun. Bălți și Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT/Anticafeneaua din Bălți, conform Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret și Planului de acțiuni pe domeniul de tineret al municipiului Bălți.

Evenimentul s-a desfășurat timp de 2 ore. Activitatea în plen și a atelierelor a fost coordonată de lucrătorii de tineret din cadrul CRAT/Anticafeneaua din Bălți. Cu un cuvânt de salut la deschiderea Forumului municipal de tineret a venit dna Ludmila Blaj,  specialistul principal responsabil de domeniul tineret din cadrul Direcției Învățământ, Tineret și Sport a primăriei mun. Bălți.  

La eveniment au participat 75 de tineri, inclusiv reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din municipiul Bălți. În activitatea atelierelor, au fost aduse în vizor necesitățile și inițiativele tinerilor referitor la dezvoltarea infrastructurii și al serviciilor de tineret în municipiu.

În topul necesităților și ideilor la Forum s-au conturat următoarele propuneri:

  1. Dezvoltarea spațiilor de relaxare și odihnă la aer liber adaptate intereselor tinerilor (parcuri, spații verzi cu iarbă pentru picnicuri, cinema la aer liber, târguri, expoziții, disco, festivaluri ș.a.;
  2. Investirea în dezvoltarea infrastructurii pentru tineri (Centre de tineret, skate board, rollerdrome, piste pentru bicicliști, terenuri de baschet/fotbal la aer liber și adaptate pentru timpul de iarnă, mall-uri);
  3. Dezvoltarea serviciilor de tineret care ar răspunde la diminuarea nivelului scăzut al imaginii de sine, al încrederii scăzute, al fricii de public, și comunicării în public pentru tineri și a Cluburilor inovative pe interese;
  4. Organizarea Campaniilor informative în masă despre serviciile disponibile și instituțiile de tineret din municipiu.

Pentru a vă familiariza cu contextul Rezoluției Forumului, vă invităm să accesați https://www.facebook.com/anticafeneabalti .

”Suntem deschiși pentru a susține tinerii în viziunile și scopurile pe care le au, dar suntem conștienți că acest fapt poate fi doar datorită implicării specialiștilor și oferirii unor servicii care răspund necesităților tinerilor pe piața dată. Forumul este un instrument de consultare a tinerilor, și astăzi am reușit să identificăm o listă bună de propuneri din partea lor, cum ar trebui să ajustăm serviciile Centrelor de tineret din municipiu, în așa fel, încât să fie accesibil, util, practic și interactiv pentru ei”, a menționat directorul interimar CRAT_Mihalcean Nonna.

”Organizăm al patrulea an consecutiv Forumul municipal la CRAT, pentru care înregistrăm un număr tot mai mare a participanților și ideilor, ceea ce ne bucură mult”, a menționat Cristina Jitaru, coordonatoarea departamentului ”Orientare profesională” la CRAT.

”Planificăm organizarea acestui eveniment în fiecare an, pentru a ajusta serviciile de tineret și a le promova în rândul tinerilor”, a menționat Ana Maria Celan, coordonatoarea departamentului „Abilitare Economică” la CRAT.

Activitatea poate fi urmărită la adresa: https://www.facebook.com/anticafeneabalti/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top