#Forumul Municipal 2019 ”Serviciile de tineret din perspectiva necesităților tinerilor” la CRAT

La 8 noiembrie 2019, în incinta Centrului de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din cadrul DÎTS municipiul Bălți a avut loc Forumul Municipal 2019 Bălți, la care au participat 53 de tineri din municipiu, specialiștii Centrelor de Tineret Bălți, specialistul principal tineret dna Ludmila Blaj și dnul Alexandru Roșca, șef secție Învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal, precum și membri ai societății civile, reprezentanți ai mass-mediei locale.

Evenimentul a fost lansat cu un mesaj de bun început din partea reprezentanților DÎTS,  în plenar, cu prezentarea agendei și obiectivelor Forumului de către directorul interimar CRAT_Mihalcean Nonna, după care a urmat pauza de cafea, urmată de  lucru în 3 ateliere timp de 4 ore. Pe final de eveniment, tinerii s-au întrunit în ședință comună, pentru a discuta ideile,  soluțiile identificate la tema aboradă, precum și pentru a da vot  Rezoluției activității, care urmează să fie expediată tuturor actorilor comunitari cu putere decizională.

Suntem deschiși pentru a susține tinerii în viziunile și scopurile pe care le au, dar suntem conștienți că acest fapt poate fi doar datorită implicării specialiștilor și oferirii unor servicii care răspund necesităților tinerilor pe piața dată. Forumul este un instrument de consultare a tinerilor, și astăzi am reușit să identificăm o listă bună de propuneri din partea lor, cum ar trebui să ajustăm serviciile Centrelor de tineret din municipiu, în așa fel, încât să fie accesibil, util, practic și interactiv pentru ei, a menționat directorul interimar CRAT_Mihalcean Nonna.

Organizăm al doilea an consecutiv Forumul municipal la CRAT, pentru care înregistrăm mărirea numărului participanților, ceea ce ne bucură mult. Planificăm organizarea acestui eveniment în fiecare an, pentru a ajusta serviciile de tineret și a le promova în rândul tinerilor, a menționat Irina-Aliona Ceban, coordonatorul departamentului Dezvoltare personală CRAT.

Particip pentru prima dată la Forum, dar sunt profund mulțumit de organizare și de felul de consultare a noastră, din primele minute de aflare aici, mă simt foarte bine și îmi doresc să mai revin aici, dar și să mai particip la astfel de evenimente. Voi monitoriza, în care măsură, ideile și propunerile noatre vor fi consultate și luate în calcul de agenții decizionali din domeniu, a menționat participantul evenimentului.

https://tvbalti.md/2019/11/08/molodyozhnyj-forum-centra-krat/?fbclid=IwAR00-1n0qy8EZnZQHMVp8rqaGzsI5i6mO7LtaczEJarKLQKv9SzidVBHiMA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top