Evaluarea cu ajutorul Tehnologiilor Informaţionale în cadrul procesului educaţional la disciplina Limba franceză

Evaluarea cu ajutorul Tehnologiilor Informaţionale în cadrul procesului educaţional la disciplina Limba franceză

Conform planului de activitate a DÎTS Bălţi în 28.11.2018 la LTR „Ion Creangă” s-a desfăşurat seminarul municipal cu genericul «Evaluarea cu ajutorul  Tehnologiilor Informaţionale în cadrul procesului educaţional la disciplina Limba franceză».

Obiectivele seminarului au fost:

1. Promovarea resurselor interactive în procesul de evaluare în cadrul lecţiei de limba franceză
2. Valorificarea bunelor practici de evaluare a elevilor cu ajutorul TIC la lecţia de limbă franceză

La seminar au participat cadrele didactice din liceele şi gimnaziile din municiliu.

Training-ul seminarului, a fost moderat de către Doamna  Inna Cechina, profesor de l.franc., grad did.I şi  Doamna Maria Buznea, profesor de l.franc., grad did. II, participanţilor la seminar le-au fost prezentate platformele „Plickers” şi „Kubbu”, care pot fi utilizate în procesul de evaluare.

Profesorii de limba franceză au avut posibilitatea, guidaţi de moderatori, să exerseze aplicarea platformelor, să se convingă de avantajele şi limitele acestora la lecţia de limba franceză.

Cadrele didactice au asistat la lecţia de limba franceză în clasa a XII-a, profil Umanistic, promovată de Doamna Irina Mutruc, profesor de l.franc., grad did.superior. Subiectul lecţiei „Tu me fais tourner la tête”. La lecţie a fost demonstrată aplicarea practică a platformelor de evaluare.

Acest seminar  a oferit cadrelor didactice oportunitatea de a coopera și colabora eficient și relevant, de a exersa eficient și aplica  platformele propuse în cadrul orelor de limba franceză.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top