Din 16 martie procesul educațional va fi reluat în baza a trei scenarii aprobate de CNSP în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează că în conformitate cu Hotărârea nr. 50 din 12 martie 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică procesul educațional va fi reluat începând cu 16 martie curent în baza a trei scenarii aprobate de CNSP în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Astfel, Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor dispune desfășurarea procesului educațional după cum urmează.

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Verde sau Cod Galben (incidența mai mică de 49 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), procesul de studii se va desfășura cu prezența fizică a preșcolarilor, elevilor și studenților în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Portocaliu (incidența cuprinsă între 50-100 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), procesul de studii cu prezența fizică va fi permis  preșcolarilor,  elevilor din învățământul primar, elevilor din clasele absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a (din școlile serale)), precum și a elevilor din învățământul profesional tehnic antrenați la stagiile de practică și a studenților din anii terminali din învățământul superior la orele practice. Pentru elevii și studenții din celelate clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță.

– Pentru localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Roșu (incidența mai mare de 100 cazuri COVID-19 la 100 mii populație în ultimele 14 zile), va fi asigurată participarea zilnică, cu prezență fizică în instituțiile de învățământ, a preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, precum și  a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a) și a elevilor și studenților din anii terminali din învățământul profesional tehnic și superior. Pentru elevii și studenții din celelalte clase și ani de studii, procesul educațional va fi organizat la distanță.

Din 16 martie procesul educațional va fi reluat în baza a trei scenarii aprobate de CNSP în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top