Deja o tradiție. Studenții din Ungaria la CRAT. Spațiul de socializare Anticafeneaua din Bălți

La 29 ianuarie 2019, Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret ,,CRAT” din cadrul DÎTS municipiul Bălți, a găzduit un grup de studenți din Budapesta, Ungaria Universitatea ELTE. Frumoasa tradiție de a organiza schimb de experiență între tinerii din 2 culturi și țări, vine al doilea an la rând să demonstreze importanța colaborării și promovării interculturalității la tânăra generație.  Studenții din Ungaria, sunt la un curs aprofundat de studiere a limbii ruse și a culturii R Moldova la USARB, iar vizita la CRAT este unul din punctele recomandate de vizitatorii anilor precedenți.

Sunt frumos impresionat de acest spațiu minunat, Anticafeneaua din Bălți, locul unde tinerii din municipiu au oportunitate unică de a participa și a se implica activ în activitățile de aici. Consider că asemenea spații de dezvoltare personală cum este Anticafeneaua sunt demne de urmat pentru Republica Moldova, a menționat Diana, studentă la universitatea ELTE Budapesta. Am venit în municipiu, să studiem limba rusă, și cultura R Moldova, aici, în _Anticafeneaua din Bălți, timp de cîteva ore,  am avut posibilitatea să comunicăm cu alți tineri în rusă, dar și să dansăm Hora din Moldova să descoperim dansul  Băsmăluța, să servim un ceai și să facem cunoștință cu alți tineri voluntari din alte țări, și din regiune, și nu în ultimul rînd să descoperim sufletul primitor al acestui popor, noi cunoscuți.”

Ne-am propus să oferim platformă de dezvoltare și promovare a dialogului intercultural, a tradițiilor autohtone culinare, muzicale ș.a., dar și să învățăm specificul altor culturi, prin schimb de experiență cu reprezentanții acestora la noi în Centru. Astfel suntem mereu deschiși pentru asemenea  activități frumoase, schimb de experiență și viziuni între tinerii diferitor culturi și țări. Activitatea a avut loc datorită colaborării fructuoase între CRAT și Auguvernanța Studențească a USARB, a menționat Directorul interimar CRAT, Mihalcean Nonna.

Urmăriți agenda Anticafenelei pe https://www.facebook.com/anticafeneabalti/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top