CRAT antrenat în Schimb de experiență cu colegii din Criuleni_Centrul de Resurse pentru Tineri UNIT

La data de 26 noiembrie/ 10 decembrie 2017 Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT”, din cadrul DÎTS municipiul Bălți, a participat activ în schimbul de experiență bilateral cu Centrul de Resurse pentru Tineri UNIT, orașul Criuleni în cadrul proiectului ,,Consolidarea sectorului de servicii prietenoase tinerilor din Republica Moldova III,, implimentat de AO Dacia, finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al RM.

În perioada octombrie – decembrie, tinerii și specialiștii din cadrul CRAT au fost implicați în activități ce sporesc calitatea serviciilor de tineret. Au fost organizate două schimburi de experiență în orașul Bălți și Criuleni, cu participarea a peste 20 tineri și 7 lucrători de tineret. În cadrul vizitelor de studiu, au fost conturate direcțiile de lucru al instituțiilor și prioritățile abordate în ultimii ani. Tinerii au avut parte de elemente nonformale de comunicare, cunoaștere, interacțiune și planificare a unor eventuale evenimente comune.

Am făcut cunoștință cu centrul UNIT, și cu oamenii de acolo ce susțin sectorul de tineret, a menționat coordonatorul de departament Voluntariat_CRAT_Inga Pascal.

Ne-am convins de importanța prestării acestor servicii după necesitate și cerința beneficiarilor, și de utilitatea realizării  vizitelor de studiu și a schimburilor de experiență între instituții similare din țară și din afara ei, în fiecare an, a menționat directorul interimar CRAT_Mihalcean Nonna.

Am rămas frumos impresionați de ceea ce am văzut, modalitatea de abordare a tinerilor și spațiul pe care-l dețin, precum și susținerea pe care o au din partea Consiliului raional, este o forță mare și un start bun de a oferi tinerilor șansa de a rămîne în țară, a menționat voluntarul CRAT_Cojocari Dionisie.

Urmăriți agenda activităţilor pe https://www.facebook.com/anticafeneabalti/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top