Atelierul municipal al profesorilor de matematică cu tematica: ”Diseminarea bunelor practici în pregătirea elevilor pentru susținerea examenului de BACALAUREAT la Matematică”

În data de 22 aprilie 2019 în incinta L.T.”George Coșbuc” s-a desfășurt atelierul municipal al profesorilor de matematică cu tematica: ”Diseminarea bunelor practici în pregătirea elevilor pentru susținerea examenului de BACALAUREAT la Matematică”. Raportorii atelierului au fost Rusu Nelea, profesor de matematică grad didactic I și Albot Elena, profesor de matematică grad didactic superior. Profesoarele menționate au trasat prioritatea dominantă pentru activitatea didactică la clasă, care este necesară de atins la finele învățământului liceal. Acest element se proiectează prin rezultatele obținute la examenul de bacalaureat. A fost pus în discuție modelul comportamentului tipic al elevului ce indică o problemă existentă de motivație și acțiunile întreprinse de profesor în cadrul orei de matematică.

Profesoara Rusu Nelea a trecut în revistă activitatea teoretică cu privire la evaluarea sistemică a elevului în cadrul orelor de matematică, ciclul liceal. Elementul teoretic a fost armonios încorporat cu lucrul aplicativ centrat pe 3 grupe operative și de sugestie pentru elevi cu randament școlar deficient, mediu și excelent.

Doamna Elena Albot a prezentat metode tradiționale și moderne de rezolvare a diverselor exerciții care sunt propuse în grila aplicativă la matematică a testelor anterioare și recente de Bacalaureat.

Scopul primar al întrunirii s-a axat pe aserțiunea de final a profesoarei Rusu Nelea care a prezentat audienței 10 măsuri întreprinse de către profesorii și staff-ul administrativ pentru pregătirea elevilor la orele de matematică în vederea susținirii examenului de BACALAUREAT.

Atelierul în discuție a combinat comprehensiv ideea teoretică, exercițiul practic și diseminare conceptuală și aplicabilă de a obține reușită la examenul de Bacalaureat.

Atelierul municipal al profesorilor de matematică cu tematica: ”Diseminarea bunelor practici în pregătirea elevilor pentru susținerea examenului de BACALAUREAT la Matematică”Atelierul municipal al profesorilor de matematică cu tematica: ”Diseminarea bunelor practici în pregătirea elevilor pentru susținerea examenului de BACALAUREAT la Matematică”Atelierul municipal al profesorilor de matematică cu tematica: ”Diseminarea bunelor practici în pregătirea elevilor pentru susținerea examenului de BACALAUREAT la Matematică”Atelierul municipal al profesorilor de matematică cu tematica: ”Diseminarea bunelor practici în pregătirea elevilor pentru susținerea examenului de BACALAUREAT la Matematică”Atelierul municipal al profesorilor de matematică cu tematica: ”Diseminarea bunelor practici în pregătirea elevilor pentru susținerea examenului de BACALAUREAT la Matematică”Atelierul municipal al profesorilor de matematică cu tematica: ”Diseminarea bunelor practici în pregătirea elevilor pentru susținerea examenului de BACALAUREAT la Matematică”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top