Atelier de formare în aplicarea cadrului normativ și metodologic de protecție a copilului față de violență în instituția de învățământ

 

În scopul dezvoltării competențelor  coordonatorilor  acțiunilor de protecție  a copilului față de violență din instituțiile de învățământ  în aplicarea  cadrului normativ și metodologic  de protecție a copilului față de violență, Direcția Învățământ, Tineret și Sport  mun.  Bălți a organizat două  ateliere  de formare pentru coordonatorii al activităţilor de prevenire, identificare, raportare, referire şi asistenţă în cazurile de abuz faţă de copii.  La 07 decembrie 2017,  în incinta  LT ”B. P.Hasdeu”  a fost desfășurat  atelierul   de  formare pentru coordonatorii  din instituțiile de  învățământ preuniversitar. La 08 decembrie 2017, în incinta Instituției  Preșcolare  nr. 36  la activitatea privind  aplicarea  cadrului normativ și metodologic  de protecție a copilului față de violență au participat   coordonatorii din instituțiile de  învățământ  de educație timpurie.

Obiective atelierelor  de lucru:

  • Determinarea rolurilor și responsabilităților personalului instituției în prevenirea și protecția copilului față de violență.
  • Conștientizarea factorilor, caracteristicilor, semnelor și consecințelor fenomenului tachinării / intimidării între semeni în instituția de învățământ.

Participanții la atelier   au exersat  aplicarea    diverselor   strategii  și metode  de prevenire  a abuzului față de copii,  a fenomenului tachinării între semenii:  în discuții  cu părintele copilului,  cu copilul  care manifestă comportamente violente.

Evenimentul a fost organizat cu suportul oferit  de Ministerul  Educației, Culturi și Cercetării,  Centrul  de Informare și Documentare  privind Drepturile Copilului.  Moderatorul  atelierului  a fost  dna Liliana Grosu, psiholog  din cadrul   LT ”B.P.Hașdeu”.

La finele stagiului de instruire fiecare coordonator  al activităţilor de prevenire, identificare, raportare, referire şi asistenţă în cazurile de abuz faţă de copii din instituțiile de învățământ preuniversitar,  a  beneficiat de  o culegere  de acte normative ”Protecția copilului față de violență în instituția de învățământ” și  de un ghid metodologic ”Prevenirea violenței în instituția de învățământ”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top