Articol de presă privind organizarea workshop-ului transfrontalier ”Valorile și tradițiile care ne unesc” în cadrul implementării proiectului ”Împreună pentru o integrare educațională mai bună a copiilor cu cerințe educaționale speciale”, 2SOFT/1.1/133

Direcția Învățământ, Tineret și Sport municipiul Bălți, în calitate de Beneficiar/Partener principal al proiectului ”Together for a better educational integration of children with special educational need” – ”Împreună pentru o integrare educațională mai bună a copiilor cu cerințe educaționale speciale”, 2SOFT/1.1/133, informează că, la data de 5 aprilie 2022, a fost desfășurat workshop-ul transfrontalier ”Valorile și tradițiile care ne unesc”, activitate menită să promoveze aplicarea noilor metode, modele și strategii de integrare a copiilor cu cerințe educaționale speciale și sensibilizarea comunității în vederea formării culturii incluzive.

În ajunul Sfintelor Sărbători de Paști, în cele 5 (cinci) instituții educaționale pilot din municipiul Bălți, circa 100 copiii cu cerințe educaționale, cu suportul pedagogilor și cadrelor didactice de sprijin, au realizat activități creative privind decorarea ouălor de Paște prin diferite metode și tehnici incluzive. Evenimentul a fost organizat în regim hibrid, partenerii din România fiind conectați prin intermediul platformei Zoom. Activitatea a fost moderată de doamna Ina Ilașciuc-Ungureanu, Artist Emerit al Republicii Moldova și doamna Eugenia Moldovanu, meșter popular. Totodată, în baza unui parteneriat solid cu Centrul de Cultură și Tineret mun. Bălți, atmosfera evenimentului a fost susținută de Ansamblul Folcloric ”Altița” în baza unui program artistic tematic.

 

Obiectivul principal al activități a urmărit dezvoltarea atitudinilor valorice față de cultură, ca factor determinant în implementarea educației incluzive. Pornind de la îndemnul lui Constantin Noica precum că ”În cultură nimic nu trebuie pierdut, totul trebuie transmis și reînnoit”, workshop-ul transfrontalier ”Valorile și tradițiile care ne unesc” a avut un caracter interdisciplinar, oferind copiilor cu cerințe educaționale speciale din regiunea Bălți – Botoșani, cele mai eficiente și oportune modalități de valorificare a tradițiilor, obiceiurilor și datinilor populare prin sensibilizare comunitară și coeziune socială ”fără frontiere”.

Proiectul ”Together for a better educational integration of children with special educational need” – ”Împreună pentru o integrare educațională mai bună a copiilor cu cerințe educaționale speciale”, 2SOFT/1.1/133, implementat de către Direcția Învățământ, Tineret și Sport municipiul Bălți și Inspectoratul Județean Botoșani în calitate de Lider de parteneriat este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, proiect de tip SOFT, Obiectivul tematic 2: Sprijin pentru educație, cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare, Prioritatea 1.1 Cooperare instituțională în domeniul educațional în vederea creșterii accesului la educație și a calității acesteia – Joint Operational Programme Romania-Republic of Moldova 2014-2020, 2nd Call for proposals.

 

Municipiul Bălți,

  1. 04. 2022

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top