Aplicarea programului educațional ”Drumul spre casă”

În perioada 29-30  noiembrie 2017 în incinta  Liceului  Teoretic ”B.P. Hasdeu” s-a desfășurat stagiul de instruire: aplicarea programului ”Drumul spre casă”. La această  activitate au participat  acelaș grup  de învățători ai  claselor primare  care  în  anul  de studii 2015-2016  au participat   la  stagiul   de formare  în domeniul  organizării activităților cu părinții și dezvoltarea  competențelor  parentale,  iar  în anul de studii  2016-2017  au participat la stagiul   de instruire în domeniul  aplicării metodei  de prevenire a abuzului față de copii ”Provocările lui Dragoș”.

Programul  ”Drumul spre casă”  este destinat copiilor de vârstă  școlară mică și se bazează  pe jocul  de masă  ”În drum  spre casă”.

Participanții la stagiu au fost exersați  în formularea/transmiterea copiilor a mesajelor clare și veridice despre potențialele situații de risc/pericol și despre acțiunile care trebuie  copii să le întrepridă pentru a se proteja atunci  când rămân singuri acasă, la școală, în stradă și în orice alte împrejurări.

Evenimentul a fost organizat cu suportul oferit  de Centrul Național  de Prevenire a Abului față  de Copii  (CNPAC) și moderat de către dna Victoria Adăscăliță, psiholog  CNPAC.

La finele stagiului participanții au beneficiat de un Ghid metodologic pentru aplicarea  Programului  educațional  seturi de joc ”În drum spre casă”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top