COMUNICAT DE PRESĂ. Conferința Pedagocică municipală: „ȘCOALA în continuă schimbare: acces, siguranță și eficiență. Realități, provocări, perspective”

Sâmbătă, 19 septembrie 2020, ora 10.00, va avea loc ediția 2020 a Conferinței Pedagocice municipale. Marcat de realitatea imediată, în anul curent evenimentul va avea forma unui tele-forum educațional cu genericul: ȘCOALA în continuă schimbare: acces, siguranță și eficiență. Realități, provocări, perspective; fiind desfășurat în regim online, pe platforma ZOOM.

Organizat de DÎTS Bălți, sub egida APL, forumul va avea ca moderator pe dna Tatiana Dubițkaia, viceprimar al mun. Bălți, iar în calitate de invitați speciali: dl N. Grigorișin, primar interimar al mun. Bălți; dna T. Dubițkaia, viceprimar al mun. Bălți; dna N. Gașițoi, rector USARB; dl V. Chișlari, medic-șef CSP, dl Iu. Postolachi, medic-șef ANSA.

Mesajele de salut ale oaspeților de onoare vor fi urmate de prezentarea sintezei anului de studii 2019-2020, anunțată de dl A. Roșca, șef Secție Politici Educaționale și Management, DÎTS, prin care se va realiza o analiză pertinentă a activității DÎTS și a instituțiilor din subordine.

Având drept motto afirmația Respectăm și protejăm, în cadrul sesiunii de dezbateri, organizate în 4 secțiuni (Managementul instituției de învățământ în contextul pandemic; Echilibrul psihoemoțional al beneficiarilor primari ai învățământului și reconfigurarea geometriei spațiilor educaționale; Efectele școlii online în pandemie. Șanse egale la educație de calitate tuturor copiilor; Perspective pentru anul 2020-2021), vor fi abordate subiecte de actualitate stringentă pentru sistemul educațional autohton: școala online vs sala de clasă; aplicabilitatea instrucțiunilor și reglementărilor stabilite de MECC privind modul de organizare a activității instituțiilor de învățământ general în condiții de pandemie; armonizarea confortului psihoemoțional al copilului în perioada pandemică, etc. De asemenea vor fi puse în discuție practicile bune, riscurile, blocajele, provocările și oportunitățile identificate în procesul de implementare a modelelor educaționale propuse de MECC, inclusiv pe dimensiunea asigurării, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru copii, a unui mediu școlar sănătos, protectiv și stimulativ. Pentru a oferi o imagine completă asupra situației, la dialog sunt invitați atât angajați ai sistemului educațional (manageri, reprezentanți SAP, specialițti DÎTS), cât și elevi și părinți.

Astfel, oferind o abordare multiaspectuală și profundă, DÎTS își propune să realizeze o radiografie a sistemului educațional din municipiu pentru a identifica, pe lângă punctele forte/slabe, soluții viabile privind organizarea și desfășurarea unui proces instructiv-educativ capabil să se adapteze  calitativ la provocările vremii.

Agenda Tele Forum Educațional Balti 15.09.2020

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top