Activități educative în susținerea persoanelor cu dizabilități

În data de 4 decembrie în Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, mun. Bălți au avut loc un șir de activități educative în susținerea persoanelor cu dizabilități.

A fost organizată expoziția ,,Am și eu un loc sub soare. Lângă tine” unde elevii claselor primare, prin intermediul desenelor și mesajelor scrise au fost receptivi nevoilor persoanelor cu dizabilități.

Activitatea ,,Punte către înțelegere”, desfășurată în clasele a II-a ,,B” , a II-a ,,C”, a V-a ,,D”, a avut ca scop sensibilizarea și informarea elevilor despre persoanele cu dizabilități.

Obiectivele activității au ținut de înțelegerea semnificației Zilei de 3 Decembrie, de crearea unei atmosfere specifice activităților, de acceptarea, integrarea persoanelor cu dizabilități în comunitate și motivarea necesității de acordare a ajutorului acestora, de altoirea virtuților: bunătate, milostenie, mărinimie, respect și ajutor.

O altă activitate extracurriculară cu genericul ,,O zi din familia noastră ” a fost organizată în cadrul Centrului de Resurse pentru Educația Incluzivă de către cadrele didactice de sprijin: Cliucinicov Larisa, Prodan Ludmila și psihologul școlar: Dabija Natalia.

Activitatea a avut ca scop :

  • Socializarea și participarea activă a elevilor cu CES în cadrul CREI;
  • Participarea în grup și individual a elevilor în cadrul activității;
  • Crearea unei atmosfere prietenoase și binevoitoare.

Tot sub același generic s-a organizat o excursie a beneficiarilor CREI la Muzeul de Istorie și Etnografie, unde elevii au fost informați despre istoria orașului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

back to top