Activități din cadrul I.E.T. nr. 35, luna mai – Un trandafir pentru grădinița mea

În primavara anului curent, discipolii grupei pregătitoare “Decelușii” din cadrul instituției preșcolare ”Miorița” din mun. Bălți au participat la o acțiune de plantare a trandafirilor. Plantele au fost sădite în curtea grădiniței, iar activitatea a fost desfășurată cu ajutorul părinților. Astfel, fiecare copil împreună cu părinții au decis specia plantelor, culoarea trandafirului și locul unde urmează să fie plantat.  Această acțiune de voluntariat a contribuit la dezvoltarea aptitudinilor cognitive, spiritului participativ, abilităților de implicare și relaționare între diverse grupuri sociale. Fiecare trandafir a fost plantat de către copil împreună cu unul dintre părinți, iar această activitate de suflet a generat intreracțiune, comunicare activă, ceea ce a permis dezvoltarea imaginației copilului, dar și acumularea unor noi cunoștințe despre mediul înconjurător și procesul de plantare a unei plante.

Printre numeroasele activități educative, culturale, sportive organizate pe parcursul celor cinci ani de frecventare a grădiniții, acțiunea „Un trandafir pentru grădinița mea” va rămâne o frumoasă amintire în inimile copiilor și părinților. Astăzi, acești copii minunați din grupa “Decelușii” sunt aidoma acestor bobocei de floare, care abia așteaptă să pășească pe o nouă treaptă educativă, să se deschidă, să emane tinerețe și să fie alimentați cu noi cunoștințe.

Anii vor trece, “Decelușii” de astăzi vor deveni adolescenți, iar când vor reveni în vizită la grădinița “Miorița” trandafirii zâmbitori îi vor întâmpina cu drag și le vor aminti de educatoare, de jucăria preferată, de cartea cu povesti, de copilărie și de minunatele clipe petrecute la grădiniță.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top