8 echipe de tineri în vizită la CRAT Bălți ”Schimb de bune idei și practici în cadrul YouCreate”

8 echipe de tineri în vizită la CRAT Bălți

”Schimb de bune idei și practici în cadrul YouCreate”

Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din cadrul DÎTS municipiul Bălți a găzduit în  data de 9 octombrie 2021 tineri și lucrători de tineret din 8 Centre de tineret din țară.

Evenimentul a avut loc în cadrul programului ”YouCreate”. La vizită au participat 10 echipe de tineri din țară, însoțite cu coordonatorii/lucrătorii de tineret din 8 Centre de Tineret. Spațiul Anticafenelei s-a transformat pentru câteva ore într-un mediu oportun și creativ de cunoaștere,  schimb de idei și bune practici pentru oaspeții și gazda evenimentului.

Astfel, oaspeților li s-a prezentat istoria dezvoltării Anticafenelei și serviciilor prestate la CRAT, echipa Centrului și voluntarii. Echipele au avut parte de exerciții de cunoaștere, pauză de cafea, schimb de experiență, prezentarea inițiativelor locale implementate în acest an cu suportul YouCreate. Tinerii au prezentat spațiile unice și creative, multifuncționale create la aer liber în localitățile lor, spectrul de servicii dezvoltat în fiecare din ele. La schimbul de experiență au participat Centrele de tineret din Sângerei, Fălești, Criuleni, Grătiești, Glodeni și Bălți ( CRAT/Contemporanul/Făclia). Echipele au prezentat Cluburile dezvoltate în cadrul proiectului YouCreate, dar și schimbările care au urmat în urma implementării inițiativelor. După vizita la Anticafenea, echipele au mers în vizită la CT Contemporanul și Făclia.

Anticafeneaua din Bălți a coordonat în 2021 în cadrul proiectului cu 3 echipe de tineri și a implementat 2 inițiative: crearea spațiului de vociferare a ideilor tinerilor în aer liber, și dezvoltarea unui curs de artterapie. Astfel, cca 20 tinere beneficiază în perioada septembrie – decembrie 2021 de cursul de artterapie, și cca 150 de tineri au fost implicați în platforma de comunicare, socializare creată în aer liber în curtea CRAT. Platforma dată a găzduit ediția a IV-a a antiARTFest-ului din 2021 în 27 august, și a organizat voluntarii pentru activități la aer liber. Astfel, în perioada caldă a anului, o parte din evenimentele CRAT se vor desfășura în aer liber, spațiul amenajat.

Coordonez cu echipele pentru programul YouCreate pentru al doilea an consecutiv, și de fiecare dată conștientizez importanța la asemia proiecte pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor a menționat coordonatorul de voluntari CRAT_Pascal Inga.

Dezvoltarea spațiului de socializare, vociferare a ideilor, relaxare la aer liber a fost un obiectiv primordial al CRAT, pe care în acest an cu drag l-am atins, a menționat coordonatorul serviciului ”Animarea timpului liber” CRAT_Chilat Gabriel.

 

Activitate susținută financiar de Fondul comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova – Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova , Swiss Cooperation in Moldova și UNFPA Moldova și realizată de Terre des hommes – Moldova .

 

Urmăriți agenda activităţilor pe https://www.facebook.com/anticafeneabalti/

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

back to top